Lollesgaard

Siden Evald Lolles svigermor Inger flyttede til Nyord i 1947, har der været drevet restaurant på den idylliske ø Nyord.

Efter et hårdt liv som kogekone flytter hun i 1947 til Nyord og fik indrettet lerstuen til restaurant, da hun mente at det ville være mere roligt end livet som kogekone hvor hun flakkede fra sted til sted.

 

En kaffestue eventuelt med lidt mad måtte derfor være meget roligere. Hun fik nej til ansøgningen da man mente at det ville være farligt, når der nu var stråtag på ejendommen.

 

Da Nyord kom med i Stege landsogn og broen nærmede sig, søgte Inger igen om tilladelse til at servere mad og fik den. Dog kunne hun ikke få spiritusbevilling da der ikke var højt nok til loftet.

 

Allerede den første sommer kom der mange gæster, men da broen var færdig kom der endnu flere.

 

År for år kom der flere og flere gæster og der måtte ansættes en medhjælp i de travleste måneder.

 

Den 9. august 1972 gik der ild i nabogården som var ubeboet, men ilden bredte sig til restaurationen og man nåede ikke at redde ret meget.

 

Inger sendte bud efter borgmesteren og politimesteren for at afholde et møde på Nyord, hvor Inger fortalte om problemerne med bygge et nyt hus.

 

Hun ville starte med at servere i sine private stuer, da hun blev idiot af at folk kom og fik kaffe og mad, men ikke havde et sted at servere for dem.

 

Så kunne hun få mulighed for at opføre huset, efter de krav der blev stillet til restaurationslokaler, med hensyn til loftshøjde, størrelse, køkken o.s.v.

 

Det gik myndighederne med til, og Inger fik også sin spiritusbevilling.

 

Restauranten blev et virkeligt aktiv og der kom gæster fra næsten hele verden. Gæstebøgerne blev skrevet fulde, den ene efter den anden.

 

Selv Evald måtte hjælpe til i restauranten. Efter 23 år som restauratør var det nødvendigt med en forandring.

 

I 1994 blev både jord og bygningerne med restaurationen solgt til Birgit og Eddie som drev Lollesgaard videre indtil 2007.

 

Så solgte Birgit og Eddie jord, bygninger og restauration til landmand Lars Jørgensen, som bortforpagtede restaurationen til Anja Lisette Hansen i 2009,

Anja forpagtede og drev Lolles Gård frem til 2012 hvor hun valgte at stoppe.

 

I 2013 overtog Marianne Skjødt og Heidi Houman, forpagtningen af Restaurant Lollesgaard og vi ser frem til at fortsætte i mange år og byder jer velkommen i vores hyggelige restaurant.

 

I 2017 er Heidi Houman alene ved roret, og forsætter forpaktningen uden de store ændringer.

 

 

 

 

 

 

Forebehold for ændringer af priser,

åbningstider og andet.